Dit moet je weten over de bakfiets

Dolly Bakfiets

Een bakfiets is vooral voor veel ouders erg handig. Je kunt het gebruiken om je kinderen naar school te brengen, en dat op een sportieve manier. Maar wat zijn nog meer voordelen van de bakfiets? En welke bakfiets heb je nodig? Is dat de Dolly Bakfiets of een andere? Je leest het hier!

De voordelen

Dolly Bakfiets

Het gebruik van een bakfiets kent veel voordelen. De eerste hebben we eigenlijk al benoemd. Maar een bakfiets is een manier om toch sportief bezig te zijn, en zo je kinderen naar school te brengen. Je kunt je kinderen goed in de gaten houden, omdat ze voorin de bak zitten. Ben je eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming? Dan kun je de bakfiets veilig stallen door het eerst te vergrendelen. Tegenwoordig zijn bakfietsen ook zo licht, dat ze heel goed fietsen. Vroeg was dit veel minder het geval, toen moest je nog vrij hard trappen als je jouw kindjes in de bak had zitten. Er zijn zelfs bakfietsen die elektrische aandrijving hebben, en dat zorgt er al helemaal voor dat je met veel gemak kunt fietsen.

Dolly Bakfiets

Echter zijn de bakfietsen van vandaag de dag niet alleen sneller, ze zijn uitgerust met veel meer handige snufjes. Denk aan goede remmen, die het mogelijk maken om altijd te kunnen stoppen wanneer dat mogelijk is. Dit is wel zo handig bij een bakfiets wanneer je jouw kindjes meeneemt. Maar ook zeer felle verlichting is iets wat vrijwel standaard op je nieuwe bakfiets zit.